S100 impregneerspray

Artikelnummer: 43912-000

 13,12

Permanente bescherming – tegen vocht en verdampingskou

Iedereen die onverhoopt in een regenbui komt, weet hoe belangrijk geïmpregneerd textiel of functionele leren kleding (of het nu jas, broek of schoenen zijn) is. Zelfs de buitenvoering van waterdichte membraankleding neemt water op en zorgt voor onaangename verdampingskou uit de wind. Het lichaam koelt af en je hebt het gevoel nat te zijn. Dit vermindert ook aanzienlijk het ademend vermogen van het membraan.
Gebruik: Voor het impregneren adviseren wij een grondige wasbeurt met functioneel wasmiddel S100 om de textielvezel optimaal voor te bereiden op het impregneermiddel. Schud de bus voor gebruik. Spray het product in een goed geventileerde ruimte, bij voorkeur buiten, vanaf een afstand van ca. 20 cm op het droge, schone oppervlak. Even laten drogen op een plek die beschermd is tegen de zon. Niet gebruiken in direct zonlicht of op verwarmde oppervlakken.
Tip: Het impregnerende effect kan worden versterkt door een volgende warmtebehandeling na volledig drogen, bijvoorbeeld door het textiel in de zon te hangen. Volg de onderhoudsinstructies van de fabrikant.
Feiten:

Extra sterke, permanente vochtbescherming
Behoudt het ademend vermogen van klimaatmembranen
Extreem lange effectiviteit
Beschermt tegen verkleuring door UV-straling
Beschermt tegen doorweken en dus tegen verdampingskou
Water-, olie- en vuilafstotend
Geen vlekken

Toepassingsgebieden: Textiel en leer, met en zonder klimaatmembraan, zoals

Kleding (jas, broek, handschoenen, etc.)
Laarzen
rugzak
Tanktas
tent

Wettelijke vermeldingen
GEVAAR
Bevat nafta (aardolie), met waterstof behandelde lichte fractie. Zeer licht ontvlambare aerosol. Houder staat onder druk: kan barsten bij verhitting. Veroorzaakt huidirritatie. Kan slaperigheid en duizeligheid veroorzaken. Giftig voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen. Houd de verpakking of het etiket bij de hand als medisch advies nodig is. Buiten bereik van kinderen bewaren. Verwijderd houden van warmte, hete oppervlakken, vonken, open vuur en andere ontstekingsbronnen. Niet roken. Ook na gebruik niet doorboren of verbranden. Aërosol niet inademen. Niet in open vuur of andere ontstekingsbronnen spuiten. Alleen buiten of in een goed geventileerde ruimte gebruiken. Tegen direct zonlicht beschermen. Niet blootstellen aan temperaturen boven 50 ° C / 122 ° F. Inhoud / verpakking afvoeren in overeenstemming met lokale / regionale / nationale / internationale voorschriften.
Ingrediënten volgens de wasmiddelenverordening (EG) nr. 648/2004 download hier als PDF.

Artikel ID

EAN Nummer